Mondhygiënist Voorburg

Mondhygiënist Voorburg

Mondzorg van der Werff is een kleinschalige, professionele mondzorgpraktijk voor alle doelgroepen. Heb je tandsteen, bloedend tandvlees, een vieze smaak, een beugel of wil je jouw gebit gewoon een keer goed schoon laten maken? Dan ben je bij mij op het goede adres. In de praktijk werk ik met de nieuwste apparatuur zodat jouw behandeling zo prettig mogelijk zal verlopen.

Ben je angstig of je hebt speciale wensen, laat dit dan even weten dan kan ik hier de afspraak op aanpassen. Vind je het fijn om eerst kennismakingsgesprek te hebben voordat ik in je mond ga kijken? Dit kan! Op deze manier kan ik je gerust stellen en vertellen wat het eventuele behandelplan is.

Behandelingen door de mondhygiënist

Gebitsreiniging

Op tanden en kiezen ontstaat tandplak. Tandplak dat niet wordt weggepoetst, bijvoorbeeld op plekken waar de tandenborstel niet goed bij kan, wordt steeds harder. Het tandplak verandert dan in tandsteen.

Tijdens een gebitsreiniging worden tandsteen, tandplak en ander vuil verwijderd en wordt het gebit gepolijst. Een gebitsreiniging duurt gemiddeld tussen de 30 en 60 minuten.

Tandvleesontsteking/parodontitis

Door je tanden en kiezen dagelijks goed schoon te maken, krijgt tandplak geen kans om de gezondheid van je tandvlees aan te tasten. Wanneer je tandvlees licht ontstoken is, noemen we dit gingivitis. Bij een ernstige ontsteking spreken we van parodontitis.

Een tandvleesbehandeling bij de mondhygiënist bestaat vaak uit een onderzoek en een aantal speciale reinigingen voor het verwijderen van tandplak en tandsteen.

Mondzorg voor kinderen in Voorburg

Als mondhygiënist in Voorburg kan ik kinderen van jongs af aan helpen hun mond gezond te houden. Om ze te laten wennen aan de verschillende handelingen, kan ik als mondhygiënist bijvoorbeeld samen met je kind met een spiegeltje tandjes tellen. Daarnaast geef ik als mondhygiënist informatie over een gezond kindergebit en concrete poetstips om gaatjes, ontstoken tandvlees, tanderosie en een slechte adem te voorkomen.

Ook adviseer en help ik bij glazuurafwijkingen zoals kaaskiezen of fluorose. Niet onbelangrijk: kinderen leren door deze bezoekjes bij mijn praktijk in Voorburg bovendien wennen aan gebitsonderzoeken en dat ze niet bang hoeven te zijn voor wat er in hun mond gebeurt.

Behandelingen aan kinderen tot 18 jaar worden volledig vergoed door de zorgverzekering.

Mondhygiënist Voorburg

Mondzorg Van der Werff in Voorburg is de jouw coach voor mondverzorging. Mijn naam is Sofieke van der Werff en in mijn praktijk staat een professionele behandeling centraal. Daarnaast vind ik het belangrijk dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt in mijn stoel.

Over mij

n 2013 heb ik mijn opleiding Mondzorgkunde aan de Hogeschool Utrecht afgerond. Tijdens mijn studie heb ik ervaring opgedaan bij verschillende algemene tandartspraktijken, een parodontoloog en bijzondere tandheelkunde in het Haga Ziekenhuis. Na bijna 10 jaar werkzaam te zijn geweest in de tandheelkunde, in loondienst en als zelfstandig Mondhygiënist, kreeg ik de mogelijkheid om een eigen praktijk te beginnen. Momenteel ben ik de enige Mondhygiënist die werkzaam is bij Mondzorg Van der Werff. Dit heeft als voordeel dat je als patiënt een vast gezicht kunt verwachten en daardoor ook een vertrouwensband kunt opbouwen.